קופה
חזור

סל הקניות שלך ריק

המשך בקניות

אנא התחבר אם ברצונך לשחזר את הסל שיצרת בעבר

סך הכל: 0.00 ₪

חלבון מי גבינה | Whey Protein

חלבון מי גבינה הוא אחד מחלבוני החלב מלבד קזאין. מבחינת ספיגה הוא נספג בצורה הכי מהירה מבין כל שאר החלבונים שיש בשוק התוספים. אחת מתוצאות הספיגה המהירה היא שהוא מפעיל מהר יותר תהליכי בניית שריר. הוא מגיע בכמה צורות – חלבון מי גבינה מרוכז (35-80% מהמוצר הוא חלבון מי גבינה), חלבון מי גבינה מבודד (90% מהמוצר הוא חלבון מי גבינה), חלבון מי גבינה מפורק (שעבר הידרוליזה), חלבון מי גבינה שעבר או אולטרה פילטרציה או מיקרופילטרציה  – לכל צורה יש את היתרונות שלה לעומת האחרות. חשוב לציין כי יתכן שצריכת חלבון מי גבינה משפיעה לטובה על הרכב הגוף על ידי תמיכה בירידת מסת השומן וכך הוא תומך בעיצובו. האם חלבון מי גבינה משפיע על הכליות? במידה ויש צריכת חלבון יומית מותאמת לאדם, לא יהיה שינויים משמעותיים בתפקודי הכליות. לכן, יש צורך לעשות התאמה אישית למתאמן של צריכת החלבון היומית בכלל וחלבון מי הגבינה בפרט.  למי מומלץ לקחת חלבון מי גבינה –

  1. מתאמנים קבועים, אשר לא מגיעים לצריכת החלבון היומית הרצויה להם.
  2. מתאמני כוח או התנגדות הרוצים להגדיל את מסת השריר.
  3. צמחונים שלא מגיעים לצריכת החלבון היומית הרצויה להם.
  4. אנשים בדיאטה, במטרה לשמר את מסת השריר בזמן תהליך הירידה במשקל.
  5. לספורטאים, אשר בגמר אימון אין להם מזון נגיש לאכילה ואמורים לבצע אימונים נוספים לאורך היום.
  6. למתאמנים במשקל כבד, אשר לא יכולים להגיע לדרישת החלבון היומית שלהם.

מהי מנת ההגשה המומלצת? דווקא במקרה זה רצוי להתייעץ עם איש מקצוע בתחום תוספי התזונה לספורטאים על מנת להתאים אישית את המנה לפי הדרישות של הגוף לאורך היום. לגבי מתי כדאי לצרוך – תלוי בסוג האימון המבוצע, אורכו, עצימותו וסדר היום של המתאמן. יש מי שיתאים להם לצרוך את אבקת החלבון לפני או במהלך או אחרי האימון או אפילו גם וגם לאורך כל שלביו. 

ניר פינק הוא דיאטן רצים וספורט (B.Sc.nutr ו-B.Sc.med, RD), מרצה לתזונה במכללת וינגייט.

 

חזרה לכל המאמרים - לחצו כאן

אנא המתן...

הוספת את המוצר הבא לסל הקניות
{{var product.name}}

הסרת את המוצר הבא מסל הקניות:

{{var product.name}}

המשך בקניות או הצג את סל הקניות